Wszystko o:

sajgonki

Maria Kruczkowska, współpraca Maciej Ryczko

Smaki i kolory Wietnamu

Smaki i kolory Wietnamu

Z czym kojarzy się wam Wietnam? Jeśli z wojną, sajgonkami i ze Stadionem Dziesięciolecia, to czas pakować walizki, by zmienić te wyobrażenia

Tajlandia. Bangkok po raz pierwszy - 15 rad

Bangkok jest duży, brudny i głośny. Jest też jednak jednym z najbardziej ekscytujących miast na świecie. Na wizytę w Bangkoku warto dobrze się przygotować. Oto kilka rad, które ułatwią zwiedzanie miasta.

Kuchnia chińska - kulinarny savoir-vivre

Jednym z najciekawszych elementów wizyty w Chinach jest jedzenie - w chińskiej kulturze niezwykle ważne. Zorganizowanym grupom przeważnie oferuje się tanie i niewyszukane dania, dlatego też turysta powinien zrobić wszystko, aby uciec od tej rutyny i zamówić lokalne specjalności. Zanim polecisz do Chin i zasiądziesz do stołu, poznaj chińskie menu i - bardzo ważne! - reguły dobrego zachowania podczas posiłku.

Wietnam. Poznaj żywioły Hanoi

Wietnam. Poznaj żywioły Hanoi

i sajgonki), a znane hotelowe marki klonowane są w nieskończoność, co prowadzi do schizofrenicznych wyborów między pięcioma pensjonatami o tej samej nazwie. Trochę łapą, trochę papą, czyli o komunikacji w podróży czytaj w serwisie GazetaEdukacja.pl Wyborne piwo 333 Przechadzka po starym mieście

Tajlandia. Praktyczny poradnik

Tajlandia. Praktyczny poradnik

niezwykłego talentu kulinarnego. Każdy region ma swoją specjalność, ale są dania popularne na terenie całej Tajlandii. Najpopularniejszą zakąską są sajgonki lub kawałki kurczaka zawinięte w liść i smażone w oleju sezamowym, sosie sojowym i ziołach. Warto spróbować także gęstej i kwaśnej zupy tom yam, nieco

Indochiny: Laos, Wietnam, Kambodża - wymarzona trasa na polską zimę

Indochiny: Laos, Wietnam, Kambodża - wymarzona trasa na polską zimę

Polsce sajgonki. Wietnamczycy do potraw dodają dużo świeżych ziół. W Kambodży można zjeść znakomity ryż bądź makaron z warzywami i tofu lub z mięsem, a na wybrzeżu ryby z grilla i owoce morza. Zwolennicy mocnych wrażeń kulinarnych mogą spróbować pająków, szczurów czy faszerowanych żab.

Holandia. Smaki Amsterdamu

Holandia. Smaki Amsterdamu

odpowiedni punkt gastronomiczny. Może to być stoisko z broodje (bułkami z nadzieniem), wietnamska budka z sajgonkami (loempia), kawałki pizzy serwowane na wynos czy też bufet oferujący przysmaki Bliskiego Wschodu: shoarme (pieczona wieprzowinę lub jagnięcinę z chlebem pitta) albo falafel. Broodjes, dostępne

Ziemia obiecana, czyli kuchnia amerykańska

Ziemia obiecana, czyli kuchnia amerykańska

sałat: cezara (rzymska sałata, grzanki), BLT (bekon, sałata, pomidory), coleslaw (surowa kapusta, marchewka, cebula), do niskokalorycznych nie należą. W dużych miastach czasami łatwiej (i smaczniej) zjeść sushi, hommus czy sajgonki niż hamburgera. Obiad na kolację Dinner oznaczał kiedyś główny posiłek

Paris, mon amour, czyli spacerkiem po zaułkach

-Choux) czy Niegrzeczni Chłopcy (rue des Mauvais Garçons), z lampami z kutego żelaza. Restauracje z koszernymi pizzami, sajgonkami i sushi (przygotowywanymi - jak głoszą hebrajskie napisy przy wejściu - pod ścisłym nadzorem autorytetów religijnych), sąsiadują z gejowskimi klubami czy piekarniami

POLECAMY WIDEO

sajgonki

czy dajecie swoim dzieciaczkom sajgonki.moja ma 2 lata i wręcz je uwielbia.a ja ma dylemat czy jej dawać ?! za pierwszym razem zjadała jedną sztuke ale teraz doszła do czterech.z apetytem u niej srednio ale sajgonki zawsze zje .co zrobić ? dawać czy nie ?

sajgonki

Witam. Czy moge dzisiaj przygotować sajgonki a jutro je usmażyć? Czy tak można postapić? z góry dziękuję za odpowiedz!

sajgonki

szukam sprawdzonego, wypróbowanego, dobrego przepisu na sajgonki. prosze napiszcie, jak macie z tą potrawą jakieś doświadczenia :)

sajgonki

Czy mogę jutro usmażyć zrobione dzisiaj sajgonki, czy lepiej schować farsz do lodówki i zrobić je jutro? Czy ktoś ma doświadczenia?

sajgonki!!!!!!!

Kochane dziewczynki czy któraś z Was zna przepis na sajgonki. Mam wielką ochotę zrobić coś takiego ale nie wiem jak. Pozdrowienia lionka

sajgonki...

robiłam jakiś czas temu, teraz mam chwilkę wiec wrzucam na forum. Papier ryżowy już dawno kupiłam, leżał i czekał. W necie przeglądałam przepisy na sajgonki każdy był nieco inny. w 90% przepisów była kapusta pekińska; ja zrobiłam bez niej. W ogóle te moje sajgonki są kombinacją własną z dwóch