Cześć dziewczyny , rozpuściłam po firmie naszą dietę i o 13.00 nie można się dobić do mikrofali
(wszyscy odgrzewają befsztyki). Ale mamy spory co do tych smakołyków: -czy befsztyk robi się z mięsa mielonego czy po
1Co to jest befsztyk? Z czego to sie robi? Jak ? Z jakiej ilosci? 2. Czy te poranna kawe mozna pic z mlekiem i cukrem?
--
s14.bitefight.pl/c.php?uid=19230
,,Zapomnij mnie bo wszystko co masz, to chwile wspomnien , ktore
Szukałam, ale nie moę znależć...
Jak robi sie najprostszy befsztyk? Czy jest to mięso mielone,czy w całości?
Czy to to samo,c o stek?
Pozdrawiam.
A mi sie on nigdy nie udaje, zebym niewiem jaka wolowine kupil to bedzie
twardy jak podeszwa.Solę przed albo po smazeniu, i zero _podeszwa:(
Darowałem sobie sos śmietanowy, bo po co zabijać smak tak pysznego mięsa?
Poza tym mam dwie uwagi:
- musztardą wcale nie trzeba smarować cienko (większość zostaje na patelni)
- pieprz najlepiej rozgniatać przed smażeniem na patelni, nie na desce, mięso
bardziej przejmie jego smak
Zadnej prowokacyjnej metafory. Naga i krwawa doslownosc.
Zgadalem sie z rodzicami o befsztykach. Ze nie tak popularne w PL, ze sie nie
znaja (moi rodzice), ze nie wiedza co kupic, ze wybor w PL marny. Cos o
antrykot, a dla mnie antrykot to taki sobie sredni kotlet...
Wiec tu apel
Najbardziej zasmuciła mnie informacja o nosorożcu jawajskim. Czasem lubię zjeść befsztyk... :-)
Tak wogóle nie wiem dokąłdnie co to jest befsztyk... Jak zrobić dobry befsztyk?
>
> Podacie mi jakies gotowe przepisy i czy befsztyk moze być ze schabowego???
Niekiedy nazywany angielskim, medium-rare, saignant. Soczysty, pachnący, z masłem o ulubionym aromacie: czosnek, zioła, trufle, oliwki, chilli itd itd
Pokonałam taki na obiad i chyba dopiero jutro zgłodnieję ;)
PS Ten kto we Francji zamówi bien cuit, wysmażony bez krwi, ten jest sam sobie wini